Hledám
Hledat
Zavřít

Innerschwand am Mondsee

Innerschwand am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Ať jaro, léto, podzim nebo zima - každá roční doba s sebou přináší novou hru barev a nechá krajinu převléci se do nového hávu. Innerschwand am Mondsee, místo, kde se usadil i šejk
Ať už s rodinou nebo bez, u nás je vítán každý. I když jsme nejmenší obec u Mondsee-Irrsee v regionu Salzkammergut, nabízíme 5ti a 3hvězdičkový hotel, ubytování v soukromých pokojích a dovolenou na statku. I sám arabský princ našel své oblíbené místo v Innerschwandu am Mondsee. My domácí jen ctíme jako "šejka".


Začněme krásné ráno pohodovou vycházkou krajinou kolem kaple Konradkapelle a kolem studny Konradbrunnen nebo podél břehu. Pokud potřebujete malé osvěžení, pak udělejte malou dobočku k veřejnému koupališti a skočte rovnou do krásně osvěžujícího jezera Mondsee. Mondsee se považuje za jedno z nejteplejších jezer v celeém regionu Salzkammergut.

Naší túrou na „Gugelhupfberg“ - tedy na Bábovkový kopec - sice nemůžeme konkurovat horské túře na Schober, Drachenwand nebo Schafberg, ale je to oblíbená trasa při našem megathonu.
Pádlování (3 km), horské kolo (12 km), závodní kolo (24 km) a nakonec 7,5 km běh: to jsou čtyři disciplíny Megathonu Unie Innerschwand.
Startovní výstřel této soutěže družstev padne rok co rok u koupaliště v Loibichlu. Třeba byste se rádi letos také zúčastnili?

Pohodlně si ležet u vyhžívaného bazénu, mít přitom výhled na celé jezero Mondsee, zaklíněné mezo hory - neposlouchá se to dobře?
Nebo byste raději jeli vstříc západu Sliúnce na člunu nebo na surfu? Půjčovna člunů a surfovacích prken je Vám k dispozici.

Pokud na Vás po túře nebo po cachtání v Mondsee-Geplantsche přijde hlad, můžete si u hostinského „zu Wangau“ vyhledat místo na sluneční terase anebo si najít místečko ve stínu v Dachsbrücke, obojí přímo u jezera.
U pořádné domácí kuchyně anebo nad výtečnou rybou můžete nechat pěkně odeznít den.
A co takhle jeden tajný tip? U Seestüberl, schovaný za veřejným koupalištěm a za sportovním zařízením, tam, kde kotví sportovní čluny a kde mají sídlo vodní záchranáři, tam najdete nejlepší místečko při západu Slunce v celém regionu MondSeeLand. U čerstvého světelého piva a ve dvou Vás mimochodem bude dvojnásob bavit přihlížet tomu, jak Slunce nad městem Salzburg mizí v údolí.

Nedostali jste chuť strávit svoji příští dovolenou u nás v nadmořské výšce 493 m?
Rádi Vám budeme při Vaší nezapomenutelné dovolené v MondSeeLandu nápomocni!


  • 1.070obyvatel

  • 19 km²plocha

  • 493 m nadmořská výška

  • 47.83, 13.40GPS souřadnice

z Německa: jeďte po dálnici A8 z Mnichova směr Salzburg, tam odbočte na A1 směr Linec/Vídeň, po 30km vyjeďte po výjezdu Mondsee;

z Vídně: jeďte po A1 směr Salzburg a vyjeďte po výjezdu Mondsee;

z Itálie: jeďte po A10 do Salzburgu, tam odbočte na A1 ve směru Linec/Vídeň, po 30km vyjeďte po výjezdu Mondsee;
Nádraží Strasswalchen-> 14 km do Mondsee a ca. 16 km do Innerschwandu
Nádraží Salzburg – 30 km do Mondsee (veřejná autobusová doprava)

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Innerschwand am Mondsee
Tourismusverband MondSeeLand, Mondsee-Irrsee
Dr.-Franz-Müller-Str. 3
5310 Innerschwand am Mondsee

telefon +43 43 2270
fax +43 6232 2270 - 22
E-Mail info@mondsee.at
web www.innerschwand.at
https://www.innerschwand.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA