Hledám
Hledat
Zavřít

Gosau

Gosau, Oberösterreich, Österreich
Buďte srdečně vítáni v Gosau! Gosau, malé, leč malebné městečko v nejjižnějším bodě Horního Rakouska, se rozkládá v krajině Vnitřní Solné komory.
 
V podstatě je jedno, zda přijedete přes průsmyk Gschütt od Salcburku nebo přes Gosauzwang od městečka Bad Goisernu. Jakmile se ocitnete v údolí Gosautal, budete ohromeni zvláštní krásou krajiny. Impozantní je také masivní horský hřeben Gosaukamm, vypínající se na konci údolí. Tam, kde se dříve nacházel korálový útes, se dnes do všech směrů rozbíhají turistické stezky. Oblíbenými výletními cíli jsou okolní vrcholy a chaty. Skutečným přírodním skvostem a tím i zvláštním cílem mnoha výletníků je dozajista rašeliniště Löckernsee. Návštěva tohoto výjimečného malého jezera v přírodní rašelině, obklopeného porostem borovice kleče i četných horských travin se vždy vyplatí. Vrchoviště poznáte nejlépe během vedené turistické výpravy, která se koná v létě každé úterý. V rámci prohlídky projdete také kolem kamenolomu a pověstmi opředené prolákliny „Wildfrauenloch“.  
 
Pokud v Gosau někdo uslyší o „oku Božím“, nechť zví, že se v tomto případě nehovoří ani o žádném nábožensko-uměleckém výtvoru, ani o žádném chrámu, nikoliv! V tomto případě se jedná o jedinečné jezero Gosausee, za nimž se tyčí majestátní král Dachstein. Pohled na toto malé, chráněné jezírko s nejvyšší horou Solné komory v pozadí je zřejmě jedním z nejznámějších fotografických motivů z regionu. Zvláště atraktivní a fascinující je zrcadlení ledovce Dachsteinu v křišťálově průzračné ledovcové vodě jezera Gosausee. Toto skutečné představení přírody by si neměl nechat nikdo ujít.    
 
Dalším zlatým hřebem je lanová dráha Gosaukammbahn. Ta přepravuje turisty přímo od jezera Vorderer Gosausee do turistického ráje Zwieselalm. Bezstarostná přeprava skýtá perfektní možnost, jak si vychutnat alpský svět, ať už jste malí či velcí, mladí či v pokročilejším věku.  
 
Co se v létě osvědčuje jako skutečný ráj pěší turistiky, to se řadí v zimě k největším lyžařským oblastem v Horním Rakousku – regionu Dachstein West odolá jen málokdo. K lyžařskému regionu Dachstein West patří 3 obce: Gosau, Russbach a Annaberg. Část Gosau zahrnuje v lyžařském regionu Dachstein West Hornspitz včetně nabídky Brumsiland a jak už zmiňováno také poněkud náročnější Zwieselalm. Na 142 kilometrech fantasticky upravených sjezdovek si přijde každý na své. Pro rodiny s dětmi je lyžařská oblast Dachstein West už dlouho jednou z nejlepších nabídek v Alpách. Kouzelný koberec, nabídka pro mladé lyžaře Brumsiland a první zdařilé obloučky propůjčují u dětí spokojené obličeje, zatímco rodiče relaxují při carvingovém lyžování nebo v horských chatách.
 
Ale v Gosau nenabízí jen výjimečnou zábavu na sjezdovkách. Velkou odezvu mají a nadšení vyvolávají i další aktivity zimních sportů jako běh na lyžích, sáňkování, lední metaná, turistické výpravy na sněžnicích, lyžařské túry nebo prostě jen příjemné zimní procházky a putování. 
 
Gosau můžete zažít zcela zvláštním způsobem na saních tažených koňmi. Zabaleni do hřejivé deky si pasažéři užívají fantastickou, zimně zasněženou přírodu v letu sání, které táhnou dva frkající koně. Tak nepřekonatelně krásná a romantická je jízda se sáněmi vedoucí skrze Gosau... Jako zvláštní highlight jsou v nabídce také noční jízdy s koňským spřežením. Zdá se, jako by se v nočním tichu zastavil čas, když sáně projíždí pod jasným nočním nebem posetým hvězdami podél potoka Gosaubach a když je slyšet jen křupání sněhu a zvonící rolničky koní.   
 
Toto všechno, a ještě o mnoho více, patří k bezstarostné a nezapomenutelné dovolené, jak jí můžete strávit v Gosau. 

  • 2.553obyvatel

  • 113 km²plocha

  • 767 - 730 m nadmořská výška

  • 47.58, 13.53GPS souřadnice

Gosau
Salzburg-Golling->Abtenau-> B166 Gosau

Linec-> A1 Regau->Bad Ischl-> Gosau
Vlakem do Steeg Gosau -> 10 km do Gosau

Nebo do Golling -> ca 30 km do Gosau
Salzburg

Linec/Hörsching

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Gosau
Geschäftsstelle Gosau, Ferienregion Dachstein Salzkammergut
Gosauseestraße 5
4824 Gosau

telefon +43 5 95095 - 20
fax +43 5 95095 - 74
E-Mail gosau@dachstein-salzkammergut.at
web dachstein.salzkammergut.at/detail/a…
http://dachstein.salzkammergut.at/detail/article/gosau-am-dachstein.html

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv nás na Instagram navštiv nás na Pinterest náš videokanál na Youtube Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA